ObjectWeb Consortium
Search ObjectWeb Mail Archive: 

Advanced Search - Powered by Google


Mail Archive Home | enhydra List | September 2005 Index

<--  Date Index  --> <--  Thread Index  -->

Problem with UTF-8 on EE-6.5-1


Hi.

I have a real problem with UTF-8 encoding in Enhydra Enterprise.

I have set everything like this:

1) Change the HTML file to have this line:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

2) Add this line into xmlc file:
-html:encoding utf-8

3) Add this line into presentation.conf:
Application.Encoding = "utf-8"

4) Add this to server.xml -> URIEncoding="utf-8"
...
<Connector port="9000"
maxThreads="150" minSpareThreads="25" maxSpareThreads="75"
enableLookups="false" redirectPort="9043" acceptCount="100"
debug="0" connectionTimeout="20000" URIEncoding="utf-8"
disableUploadTimeout="true" />

But I am still not able to get proper characters from my page request.
Everything defined in html files (include utf-8 characters) is printed properly but if I want to do this from my Example.java:

ExampleHTML page = (ExampleHTML)myComms.xmlcFactory.create(ExampleHTML.class); page.getElementTest().getFirstChild().setNodeValue("Czech characters ... in utf-8");

Final output printed for my page request are bad messed encoded characters! But all utf-8 characters (untouched by java - set statically in HTML file) are printed properly.

Java 1.4.2-09 + EE6.5-1 + Tomcat + Eclipse 3.0.0 (included with EE) running all these on standard Debian Sarge 3.1 with ISO8859-2 locales.

Thank you for your advices.



<--  Date Index  --> <--  Thread Index  -->

Reply via email to:

Powered by MHonArc.

Copyright © 1999-2005, ObjectWeb Consortium | contact | webmaster.